Köpvillkor

Uppgifter

Du som kund ansvarar för att uppgifterna i beställningen stämmer.

Ångerrätt och reklamationer

OBS! Ångerrätt gäller inte vid köp av posters som är personliga.
När du köper en personlig tavla är trycket skräddarsytt just för dig, därför är köpet bindande. Regeln om ångerrätt i lagen om konsumentskydd vid distansavtal och hemförsäljningsavtal gäller inte.

Vi följer alltid Konsumentköplagen och Distans- och hemförsäljningslagen.
Ångerrätten gäller i 14 dagar från det att kunden har tagit emot varan, i enlighet med enligt Distans- och hemförsäljningslagen. Varan som returneras måste vara oanvänd, i hel originalförpackning samt i oskadat skick. Kontakta alltid oss på kundservice@datumposter.se innan du returnerar en vara, så får du information om returadress. Glöm inte att lämna med ditt ordernummer för snabbare hantering. Vid byte eller retur av vara står kunden för returkostnaden. Efter att du fått ditt återköp bekräftat skickar du tillbaks varan och dina pengar återbetalas.
Du har enligt Distansavtalslagen inte rätt att begära återbetalning av kostnader för frakt.
Returkostnaden (79kr) dras av vid krediteringen av ditt återköp.

reklamation

Om paketet eller brevet ser vikt, trasigt, eller på något sätt ovarsamt hanterat ut så måste det anmälas direkt när det hämtas ut.
Om det visar sig att varan har blivit skadad vid frakt måste detta anmälas, detta pga att Posten ska kunna ansvara för det som skett.
Om det anmäls och godkänns ersätter Posten varan och du får en ny vara med Posten.

Kontakta oss på kundservice@datumposter.se ifall du vill reklamera en vara. Glöm inte att lämna med ditt ordernummer för snabbare hantering.

Betalning & Priser

Priserna är angivna i SEK inkl. moms. Priserna som gäller är de som står angivet i webbutiken den dagen beställningen görs.

Kortbetalning

Kortbetalningen sker över en säker uppkoppling med SSL-certifikat.
Betalning sker via bank-, betal-, eller kreditkort kopplade till Visa eller MasterCard. Vi samarbetar med Stripe för att säkerställa säkra och enkla betalningar med Visa och MasterCard. All information rörande din betalning krypteras med SSL vilket innebär att ingen obehörig kan se dina kortuppgifter, dessa kan inte heller lagras av oss. Vi tar inte ut några extraavgifter för kortbetalningar.

Frakt & Leverans

Gratis frakt ingår som standard på alla beställningar. Vid snabb leverans tillkommer 69 SEK.

Vår leveranstid är normalt 4-6 arbetsdagar. Kom ihåg att det kan ta en dag ytterligare för ditt paketutlämningsställe att skicka ut en avi. Vi reserverar oss för att det kan ta längre tid vid hög belastning, vill du få exakt leveransinformation, kontakta oss på kundservice@datumposter.se så hjälper vi dig.

Våra A4 posters levereras i platta och hårda kartongkuvert. Dessa går direkt ner i brevlådan. Större storlekar hämtas ut hos postombud p.g.a. skrymmande storlek.

Personuppgifter

Enligt EU’s nya lag, GDPR (General Data Protection Regulation), måste vi be dig samtycka till att vi behandlar uppgifter om dig.
De personuppgifter som har lämnats till DATUMPOSTER.SE vid köp används för tecknande och genomförande av leveransavtal, för att upprätthålla vår kundrelation samt för marknadsaktiviteter genomförda av DATUMPOSTER.SE.
Vi lämnar personuppgifter till transportföretag för genomförande av leverans och avisering, men säljer eller överlåter aldrig personuppgifter för marknadsaktiviteter från andra företag.

Du har enligt GDPR rätt att få den information som vi har registrerat om dig. Om den är felaktig, ofullständig eller irrelevant kan du begära att informationen ska rättas eller tas bort. Kontakta oss i så fall via e-post.
Genom att godkänna Datumposter’s köpvillkor samtycker du till ovanstående.

I samband med ett inköp eller genom att lämna in uppgifter godkänner du Datumposters sekretesspolicy

Vi sparar följande persondata om våra kunder:

Kunder: Förnamn, Efternamn, Företag/organisation, E-post, Person-/org.nr, Momsnummer, Adress, Postnummer, Ort, Land, Telefonnummer.

Beställningar: ip-adress, E-post, Person-/orgnr, Momsnummer, Adress, Företag, Förnamn, Efternamn, Adress, Postnummer, Ort, Telefonnummer.

Som kund kan du när som helst begära utdrag, ändring eller radering av dessa uppgifter.

ÖVRIGT

DATUMPOSTER.SE ingår endast avtal med myndig person. Det vill säga att du måste ha fyllt 18 år för att få handla hos oss. DATUMPOSTER.SE förbehåller sig rätten till ändring av all information, inklusive men ej begränsat till priser, tekniska specifikationer och produkterbjudanden, utan föregående avisering.
Alla våra affischer som på något sätt relaterar till varumärken är satiriska verk.
Vid eventuell slutförsäljning till uppgivet pris eller på grund av att ett försäljningsobjekt utgått, har DATUMPOSTER.SE rätt att häva köpet och återbetala eventuella inbetalda belopp.

Ej UTHÄMTAT PAKET

För varor som returneras till oss på grund av att kund inte tagit emot eller hämtat ut varorna debiterar vi 180 kr. Det ska täcka de dubbla frakterna (till dig och tillbaka) samt vår logistikhantering.